El termografi til spændingskvalitetsproblemer

Ligesom man kan få foretaget en termografi af sit hus, kan man også få foretaget en el termografi af ens el tavler på enten store boligkomplekser eller store virksomheder der er er afhængige at strømmen flyder uden spændingsdyk og forstyrrelser. Nogle får foretaget deres El termografi af en virksomhed der har specialiseret sig i netop disse ting, mens andre virksomheder, selv sørger for at uddanne deres medarbejdere med et termografi og spændings kursus – selvfølgelig kræver det at medarbejderen har de grundlæggende uddannelser, således at de også har mulighed for at kunne forstå den undervisning der foregår.
Det er sjovt at se sådanne Termografi målinger, det ligner til forveksling de målinger man får, når ens hus bliver undersøgt med termografi for at se om der skal efterisoleres – her ved en El termografi, viser det bare rødt hvis der er spændings forstyrrelser og hvor tingene bare flyder.
Det kræver nok at man har en vis erfaring med el for at kunne forstå disse målinger, og for at kunne tolke og videreformidle de ting der skal repareres eller udskiftes, for alt koster penge, og lige så snart en virksomhed hører ordet repareres eller udskiftes, ser de pengene flyve ud af vinduet – derfor er argumentationen for vigtigheden af reparationen eller udskiftningen alt afgørende.
For de store virksomheder vil det i de fleste tilfælde kunne svare sig at sende en eller to af deres medarbejdere på kursus, kursus afgiften er hurtigt tjent hjem, og man kan få undersøgt spændinger og forstyrrelser med det samme, uden at skulle gå og vente på en der kan købes i byen, inden der kan blive foretaget en termografi af ledningsnettet.
For de mindre virksomheder, kan man jo overveje at få en medarbejder på kursus, eller få lavet en god aftale med et firma der kan udføre disse el termografi ‘er.