En frithængende emhætte er det nye

Der er en stor chance for, at du er vokset op i sådan et hjem, hvor man gemte emhætten væg, hvilket gerne var lige over kogepladerne, og så havde man resten inden bag et skab eller lignende, hvor man, hvis man åbnede skabet, kunne se det tildækkede rør, som der udgjorde udsugningen.
Det var stort, at man fik en emhætte i hjemmet, men alligevel var sådan en lidt industriel i sig, de var dyre, og så larmede de meget, men de var stadig velkomne, så man slap for at åbne vinduerne, når det virkelig kogte og røg i køkkenet, og man kunne endda sidde der og ryge, når det var koldt udenfor, for så løb røgen direkte ud gennem udsugningen.
Så man holdt den tradition i hævd med, at man skulle gemme det nye væk, for det var smart, som var det en smørskjuler, hvor man kunne præsentere smørret lidt flottere eller virkelig narre dumme mennesker, at der ikke var smør her.
Heldigvis er man nået til en tid, hvor man ikke gider den ekstra opvask, så man serverer tingene direkte, selvom det tidligere ikke var så pænt at gøre – men man fik alligevel ikke dronningen til middag.

Nu om dage skal man have en frithængende emhætte

Nu har man en lidt anden tilgang til den slags, for ens køkken må gerne være det rum i huset, som der er det dominerende. Man har endda en køkken-ø, hvor man laver maden sammen med hele familien, og det er som regel her, man mødes med gæsterne, inden man spiser – hvorfor det er blevet til et samtalekøkken.
Man har ikke længere et køkken i et tilstødende lokale, og det med, at man har åbnet køkkenet op, har også gjort, at man nu om dage skal have en frithængende emhætte at vise frem.
Her er ingen skam i, at man bruger sådan en, og den må gerne være fremme og signalere det lidt industrielle.
Det er morsomt, hvordan det kan ændre sig så radikalt gennem tiden med tilgangen til noget bestemt.