Hvad skal der være af konfirmationsmad?

I gamle dage var mad til konfirmation noget, som forældrene bestemte, for det var også som regel dem, der skulle lave det, så man kunne som konfirmand ikke komme med urealistiske forslag til maden.
Desuden var det også en tid, hvor, selvom man angiveligt var kommet ind i de voksnes rækker, så var man stadig underlagt de voksne, og man boede hjemme (det gør man stadig nu om dage), så man skulle gøre, hvad der blev sagt, men endnu længere tilbage så var det faktisk her, at man begyndte at rejse ud at stå på egne ben eller som minimum begyndte at tjene til dagen og vejen selv.
Der var heller ikke lang tid til, at man skulle giftes og have børn.
Nu er man mere lige begyndt at blive teenager, man er stadig i folkeskolen, og der er lang tid til, at man har uddannet sig færdig; og selvom de unge nu om dage opfører sig som voksne tidligere og tidligere, så er det ikke det samme som at sige, at man ved, hvad det vil sige at være voksen.

Angående maden til konfirmationen

Men nu har vi nået en tid med mere økonomisk overskud, og ellers har man sparet sammen til den konfirmationsfest, så man virkelig gør noget ud af det på alle parametre – og det gælder ikke mindst maden.
Den får man bestilt udefra, så man kan godt høre den kommende konfirmand ad, hvad vedkommende kunne tænke sig, at der skulle serveres den dag, for det kan være, at vedkommende godt kan lide en bestemt type mad, eller der skal være et tema denne dag, hvor maden er en del af det.
Derfor er der mere at gøre godt af nu om dage, og man er ikke så begrænset, som man har været tidligere.
Der er markant flere muligheder, og det bliver også bare meget bedre, at man får maden leveret udefra, for man har alligevel meget travlt sådan en dag med at holde konfirmation, så der er heller ikke tid til at også at stå og lave mad.