Mad før eller efter løb?

De fleste løbere kender nok følelsen af, at man bliver tung i kroppen, særligt maven, hvis man kort forinden sin løbetur, har spist et større måltid. Personligt foretrækker jeg i hvertfald ikke at have maven alt for fyldt, hvilket naturligvis også afhænger af, hvornår på dagen, man løber. Jeg løber som udgangspunkt altid om morgenen, og derfor er det nemt for mig ikke at have en fyldt mave, men derimod blot have spist lidt i form af eksempelvis et stykke knækbrød. Et stykke knækbrød er for mig nok til, at jeg får lidt maven kan arbejde med, det giver energi, men uden at jeg får ondt i maven, eller pludselig trænger til at komme på toilettet, fordi jeg har spist for meget forud for løbeturen.

Mine løbeture er så heller ikke lange ture. De ligger mellem 3 km og 5 km. Skal man ud på en længere rute, skal der måske noget mere mad til, eller løber man om eftermiddagen eller aftenen, vil man også typisk have mere mad i maven