Sådan beregnes ferier i Danmark

Danmark er et lille land med en befolkning på lidt over 5,8 millioner mennesker. Men på trods af sin størrelse er Danmark overlegen, når det kommer til sine helligdage. Faktisk har Danmark flere helligdage end noget andet europæisk land! Hvordan beregnes disse helligdage så?

Det første skridt er at bestemme, hvilke dage der betragtes som “helligdage” Det er dage, der er afsat af regeringen, som alle kan nyde. Der er otte helligdage i Danmark: Der findes otte helligdage: nytårsdag, skærtorsdag, langfredag, påskesøndag, påskemandag, Kristi Himmelfartsdag, pinsedag og juledag.

Dernæst bestemmer regeringen, hvilke af disse dage der skal være “helligdage” Det er dage, hvor banker og andre finansielle institutioner er lukket for forretning. I Danmark er der fire helligdage: Nytårsdag, skærtorsdag, langfredag og juledag.

Endelig bestemmer regeringen, hvilke af disse dage der skal være “røde dage” Det er dage, hvor alle får fri fra arbejde. I Danmark er der syv røde bogstavdage: Nytårsdag, skærtorsdag, langfredag, påskesøndag, påskemandag, Kristi Himmelfartsdag og pinsesøndag. Så hvis du nogensinde planlægger en rejse til Danmark i en af disse perioder, så sørg for at have arrangeret det på forhånd!

I Danmark kan du holde ferie på følgende dage: du kan holde ferie på følgende dage: 1. januar (nytårsdag), 4. januar (nytårsdag), 4. januar (dag for trekonger), påskedag, 1. maj (arbejdsdag), 10. maj (grundlovsdag), 21. maj (Kristi Himmelfartsdag), 5. juni (pinsedag), 24. december (juleaftensdag) og 25. december (juledag).Danmark er et lille land med en befolkning på lidt over 5,8 millioner mennesker. Men på trods af sin størrelse er Danmark overlegen, når det kommer til sine helligdage. Faktisk har Danmark flere helligdage end noget andet europæisk land! Hvordan beregnes disse helligdage så?

Læs mere, eller beregn din ferie via ferieberegner.